Pensionstal DBA-Stables te Donderen

Zomer 2021

In deze zomer de Eb en Vloed bodem aangelegd in de 20 x 60 piste. Daarnaast nog een forse bodemverbetering doorgevoerd in de paddock van 20 x 55. Voor verdere beschrijving en foto's zie elders op de site. 

Zomer 2018

Vanaf medio 2017 heeft Cecile Smit het paard Earl Leatherdale overgenomen van Klaaske. Ze is begonnen in de Z1 en heeft Earl doorgereden tot en met de ZZZ. Inmiddels is Earl verkocht naar het buitenland.

Winter 2017/2018: Imara-Minka onder Jos Hazelhof

Sinds september heeft springruiter Jos Hazelhof onze dressuur gefokte Apache x Kigali succesvol in de springsport uitgebracht. Begonnen in de BB tijdens outdoor Tolbert is dit paard inmiddels gestart in het L-springen in Tolbert, Roden en Assen en blijft daarbij meestal foutloos.

 

springfilmpje L-springen Sunrise Stables Assen 17-12-2017

https://youtu.be/6ez_tL4E32Q

Winter 2016: Imara-Minka onder Lydia.

Lydia is druk bezig om Imara-Minka de fijne kneepjes te leren. Inmiddels zijn de eerste winstpunten en prijzen al binnen in de L-dressuur. Een mooi paard om de overstap van de pony's naar de paarden te maken!

 

In de winter van 2016-2017 op een droog momentje de gelegenheid gepakt om de bakken door Klaas Meijer uit de Punt te laten vlakken met een lasergestuurde kilverbak.

 

 

Zomer 2016: nieuwe aanfok: het veulen Ladonna-Minka

Deze nakomling van Grand Galaxy Win uit onze fomerrie Solominka is verkocht via de Prinsjesdagveiling. Koper is de Debbehoeve in Warmenhuizen.

 

 

 

 


Zomer 2017: De wintervoorraad is weer kompleet!

Firma Hartlief-Lammers heeft ons dit jaar weer geholpen om de wintervoorraad op peil te brengen. In totaal dit jaar 85 grote pakken kuil/hooi in voorraad.

Zomer 2015: De nieuwe aanwinst: Glamourdale uit Madame (Damiro)

 

 

Juli 2014: Start bouw kapschuur (gereed augustus 2015)

Inmiddels is de bouw van de kapschuur afgerond. De kapschuur biedt plaats aan de op te fokken jonge paarden (2 groepsboxen van 25 m2) Tevens is er ruimte voor stro opslag. De kapschuur is gebouwd door Notebomers Bouwgroep te Lutjegast. Zie bijgaande foto.

 

 


Juni 2014: Twee merrieveulens geboren!

Merrie Madame heeft een veulen van Charmeur gekregen en Solominka een veulen van Dreamboy (beide merrie-veulens). We zijn blij met twee gezonde veulens, en nu maar weer op naar de volgende drachtigheid!

  

 

Maart 2014: Zonnepanelen geinstalleerd:

In het voorjaar van 2014 is druk gewerkt om ons bedrijf energie-neutraal te maken. Vooralsnog lukt dat alleen nog voor het stroomverbruik. Daartoe zijn 50 zonnepanelen op het dak van de grote schuur geinstalleerd. De platen zijn zwart, zonder opzichtige alumineum strips. Omdat de schuur best wel hoog is, en de platen op het bovenste gedeelte van het dak liggen (om de lichtplaten vrij te laten) vallen ze wel op. Op deze manier willen we proberen de zonnepanelen zo goed mogelijk landschappelijk in te passen.

Inmiddels is de omvormer met het internet gekoppeld, zodat we de opbrengstgegevens met mede-geinteresseerden kunnen delen.

Hierbij de link voor geïnteresseerden:

http://www.omnikportal.com/Terminal/TerminalMain.aspx?come=Public&pid=21742

 


KNHS Nederlandse kampioenschappen te Ermelo:

Drents kampioene Eline Klont wordt met Arragon zevende op het NK in de klasse ZZ-licht.

 

Drents kampioene Eline Klont wist met Arragon nog een plaats te klimmen in het klassement.

De combinatie uit Assen plaatste zich als achtste nog net voor de kür en werd uiteindelijk zevende.


Eline Klont met Arragon Drents kampioen ZZ-licht

 

ERICA | STEGEN.NET
Eline Klont heeft zaterdag in het Hippisch Centrum Emmen de Drentse titel veroverd in de ZZ-licht. De 28-jarige amazone uit Assen klopte met haar paard Arragon (v. Riverman) Floor Vos met Filottie. Marloes Oldenhuizing pakte met O’Marado’s Boris de titel in de Z2.

 

Eline Klont werd met Arragon Drents kampioen ZZ-licht.
©Steven Stegen

Eline Klont stond helemaal te stralen na de prijsuitreiking en het binnenhalen van haar eerste ZZ-licht-titel. ,,In de eerste proef voelde ik behoorlijk wat spanning. Er ontstonden geen dikke fouten, maar ik merkte wel dat ik er behoorlijk aan moest rijden. We werden in die proef tweede. In de kür heb ik geprobeerd er echt nog een schepje bovenop te doen. Het was de eerste keer dat ik deze kür op een wedstrijd heb gereden. Het was alles of niets en het werd gelukkig alles!”

 


  

Foto van het paard Arragon tijdens de training in Ermelo:

 

 

Zie ook de Website van Eline: http://elineklont.weebly.com/

 


Geplaatst op zondag 19 januari 2014 20:25

Eline Klont verrast bij dressuur Indoor Hartje Drenthe 

Eline Klont is bezig met haar winnende proef op het paard Arragon. - Foto: Christiaan Kikkert / Horsefotografie

Beilen - Eline Klont uit Assen wist zondagmiddag in Beilen bij de dressuur van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe verrassend de winst te pakken in de klasse ZZ Licht.

In de manege van de organiserende vereniging De Stroomruiters kreeg de amazone uit Assen van jurylid mevrouw Verzendaal 223 punten voor haar proef. Met haar paard Arragon (v Riverman) bleef Klont drie punten voor op Laura Zwart die verleden jaar het hoofdnummer van de dressuur van Indoor Hartje Drenthe nog won.

Voor Eline Klont zelf kwam de winst als een verrassing. De amazone die opgroeide in Hijken en tegenwoordig in Assen woont, was niet tevreden over haar optreden. “Ik moest heel hard werken. Mijn paard voelde gespannen aan en ik had de indruk dat er hier en daar wel wat aan te merken viel op mijn uitvoering.”

Klont heeft haar paard Arragon, eigendom van Ids Attema en Klaaske de Boer uit Donderen, sinds september onder het zadel. “Zij hebben hem zelf gefokt en nu mag ik hem uitbrengen op wedstrijden. Ik heb er veel vertrouwen in.

DBA-Stables te Donderen  |  info@dba-stables.nl